Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor kinderen: Nederlandse kinderen die zich inzetten voor de Keniaanse kinderen. In Nederland hebben we mooie speeltoestellen en voldoende fietsjes en ballen om in de pauze mee te spelen.

Wat is Kinderen voor Kinderen?

In Kenia wel een prachtig en ruim grasveld, maar helemaal kaal. Een aantal scholen werden gebeld, PowerPoint presentaties getoond aan de leerkrachten en kinderen en al snel waren een aantal scholen erg enthousiast om de kinderen in Kenia te gaan helpen.

Op verschillende manieren werd geld ingezameld: het verkopen van pepernoten en kaarsen, zendingsgeld wat voor speeltoestellen werd besteed, een sponsorloop, een verkoping georganiseerd door groep 8 en de opbrengst voor ons mooie doel. Zomaar een mooie royale gift omdat de desbetreffende school het een super mooi initiatief vond. Kerstcollecte... noem het maar op.

Zo leuk hoe de kinderen erg enthousiast werden!  Het is natuurlijk ook heel tastbaar voor hen om de verschillen te zien en wat ze er zelf aan konden doen.

Welke scholen doen mee?

CBS De Verrekijker te Waardhuizen
CBS Juliana te Leerdam
CBS Nassauschool te Veen
Ref. BS Ds. Gisb. Voetiusschool te Andel
CBS De Zaaier te Andel
CBS DE Hoeksteen te Wijk en Aalburg

Stichting Olopikidong'oe

Stichting Olopikidong'oe heeft het doel het onderwijs in de breedste zijn van het woord in Kenia te bevorderen. In het bijzonder voor de Olopikidong'oe Boarding Primary School.

Een ANBI nummer (Algemeen Nut Beogende Instellingen) is bij de Belastingdienst toegekend, zodat gebruik gemaakt kan worden van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften.

Contact opnemen

Stichting Olopikidong'oe
Abraham Kuyperstraat 28
4281 ME Andel

 +31 6 53945404 / +31 6 36315251
 info@olopikidongoe.nl