Project Waterdam

Al een aantal jaren ondersteunen wij een Keniaanse school in het Masai Mara gebied. Dit is diep Kenia in, waar de voorzieningen nog niet volledig ontwikkeld zijn. De school heet Olopikidong'oe. Onze stichting draagt een warm hart toe aan deze school en er is altijd een hartelijk en warm welkom.

We hebben met verschillende giften en akties al veel mooie dingen kunnen realiseren. Een greep hieruit is dat we op de meiden slaapzalen stapelbedden neer hebben kunnen zetten. In diverse slaapzalen nieuwe raampjes zodat het weer tochtvrij is. Daarnaast hebben we een waterreservoirs geschonken voor opslag water en tevens een warm water ketel. Vooral dit laatste onderdeel betreffende water willen we nu uitbreiden.

Veelvuldig is er zo weinig regen in dit gebied, waardoor men met een droogte kampt en de school diverse keren door het watertekort dicht moest. Het benodigde water moet dan worden gekocht. Afgelopen maart 2016 waren wij in Kenia en hebben wij over dit waterprobleem gesproken. Ons mooie nieuwe doel is ontwikkeld. De school geeft de grond ter beschikking. The Cora Blue foundation uit America en Stichting Olopikidong'oe slaan de handen in een en gaan zich inzetten voor het realiseren van een waterbassin. Hierin wordt het regenwater opgevangen. Daarna slaan we een waterdam naar de school en we kunnen we de kinderen van schoon water voorzien. Tevens zijn wij trots dat de school dit project niet alleen voor zichzelf wil houden, maar het water ook beschikbaar stelt aan de omliggende dorpen. Voor dit bredere project wil het district Masai Mara zich ook inzetten! Goed nieuws: het is in ontwikkeling op breder vlak.

Stichting Olopikidong'oe neemt het slaan van de waterdam naar de school voor rekening. Hiervoor is €15 000,- nodig. Helpt u mee??